Někdy mě chytne "blbá", a pak to takhle vypadá :-). Buchta je fantastická, vyzkoušejte.
Postup
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi ze dvou až tří pomerančů, záleží na velikosti), mouku smíchanou s práškem do pečiva, vločky, 100 ml oleje a podle potřeby mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej zamícháme do těsta. Přidáme nasekané ořechy - asi 80 g, může být i víc, a nasekanou hořkou čokoládu, zlehka vmícháme do těsta. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.
Pomerančový krém: Uvaříme vanilkový (nebo pomerančový) pudink a necháme jej vychladnout. V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh, pomerančovou šťávu z půlky pomeranče a po lžících vychlazený pudink. Oloupaný pomeranč nakrájíme na malé kousky, komu se chce, může ho ještě oloupat až na dužinu :-), a vmícháme do krému.
Vychladlý moučník potřeme pomerančovým krémem, polijeme čokoládovou polevou a povrch posypeme nasekanými ořechy.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek